Menu

vanha pallolamppu

Hei!
Minkälainen lamppu sopii vanhaan pallolamppuun,
meillä meni airamin 11w led lamppu alle vuodessa.
Palaa yleensä päivät, kannattaako sytyttää ja sammuttaa ?

Merja 1.2.2018

Vastaus

Vanhaan valaisimeen sopii lamppu, jonka teho on pienempi kuin valaisimeen merkitty maksimiteho, sen mukaan miten paljon lämpötehoa valaisimesta poistuu turvallisesti. Yleensä tämä maksimitehon on 60 - 100 W. Ledilamppu, jonka teho on 11 W pitäisi sopia tällaiseen valaisimeen. Jos lamppu on rikkoutunut, kyseessä lienee ollut huonolaatuinen yksilö. Ledit ovat vielä suhteellisen uutta tekniikkaa ja tuotteiden laatu voi vaihdella.

vastattu 9.2.2018

STEKin Kysymystorilla annetut neuvot on laadittu kysymyksessä annettujen tietojen pohjalta. Emme siten voi antaa takuuta ohjeiden täydellisyydestä, oikeellisuudesta ja ajankohtaisuudesta yksittäistapauksissa. Emme ota kantaa riitatapauksiin.

Sähköasennuksissa tulee aina käyttää ammattilaista, jota voi etsiä esimerkiksi Löydä Sähkömies -palvelun kautta. Jos haluaa puolueettoman lausunnon sähköasennusten turvallisuudesta, voi tilata tarkastuksen valtuutetulta tarkastuslaitokselta tai valtuutetulta tarkastajalta. Jos sähkötuote on aiheuttanut vaaraa, voi siitä ilmoittaa markkinoita valvovalle viranomaiselle Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille.