Menu

20.10.2016

Sähkö kotona -animaatio kertoo sähköholtittoman perheen saamasta opetuksesta

”Sähkö kotona” -animaatio jatkaa sähköaiheisten animaatioiden sarjaa. Se kertoo perheestä, joka viisastuu sähkön holtittomassa käytössään – kantapään kautta.  

STEK julkaisee sähkön ajankohtaisiin aiheisiin liittyvää animaatiosarjaa opetuskäyttöön. Sarjan toinen animaatio, Sähkö kotona, kertoo sähköä holtittomasti käyttävän perheen viisastumisesta.

Päivittäinen, keskeytymätön sähkön saanti on nykyisessä digitalisoituvassa maailmassa itsestäänselvyys, joka huomataan parhaiten silloin kun sähkön jakelussa on häiriöitä. Yhteiskunta ei kovin pitkään selviä ilman sähköä, mutta harva mieltää tai edes tulee ajatelleeksi, miten vahvasti olemme riippuvaisia sähköstä.  Sähkön riittävyyteen, ja sen ymmärtämiseen, miksi omaan sähkön käyttöön ylipäänsä pitäisi kiinnittää huomiota, liittyy myös animaation opetus.

Yhteiskunta toimii sähköenergian varassa, ja sähkö mahdollistaa hyvän ja turvallisen elämän kasvihuonekaasupäästöt minimoiden. Animaatiossa viitataankin älykkääseen taloautomaatioon, joka tulevaisuudessa tulee ottamaan ihmisen roolin energiankulutuksen minimoimisessa.  Myös hajautettu energiantuotanto ja älykäs sähköverkko ovat tarinassa mukana, vielä sivuosassa.

- Energian- ja sähkönsäästöstä sekä energiatehokkuudesta on puhuttu viimeiset kymmenen vuotta niin paljon, että ihmiset alkavat jo turtua asiaan, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo. – Sähköalan oma visio onkin, että energiatehokkaat sähköistysjärjestelmät ovat ratkaisevassa roolissa. Silloin järkevä energiankäyttö on pitkälle automatisoitua. Tähän ajatukseen perustuu pitkälle myös älykäs sähköverkko, Kekkonen jatkaa.

Animaatio soveltuu niin ala- kuin yläkoululaisille, opiskelijoille mutta myös kertaukseksi aikuisille, joiden kouluajoista on aikaa. Animaatio toimii myös taustamateriaalina alakoululaisille suunnatussa STEKin Sähkökisa 2016-2017:ssa.   

Animaation on tuottanut Smile Audiovisual Oy.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Kekkonen, Gsm 050 500 3214
Viestintäpäällikkö Kirsi Gimishanov, Gsm 040 480 8223

STEK ry on myös yksi sähköalan yhteisen Hyvinvointia sähköllä – visio 2030:n allekirjoittajista.